![]() |
3 پرورش بلدرچین 4 |
![]() |
چند وقتی هست که علاقه مندان به سرمایه گذاری در بخش تولید و به ویژه تولید و پرورش طیور به سمت پرنده های دیگری به جز مرغ روی آورده اند که از آنها می توان شتر مرغ ، کبک ، بلدرچین ، قرقاول و بوقلمون را نام برد . کار جالبی هست چرا که نه تنها از ظرفیت های مختلف استفاده می شود بلکه برای ذائقه های مختلف هم انواع مختلفی گوشت با طعم ها و قیمت های متفاوت در بازار وجود دارد و زمانی که برای خرید به فروشگاه می رویم قدرت انتخاب داریم و می توانیم گوشت انواع پرنده ها را ببینیم و انتخاب کنیم .
بلدرچین پرنده ای هست که رشد زیادی دارد ، تعداد تخم هایی که می گذارد و جیره غذایی ارزان و تولید زیاد در واحد سطح باعث شده است تا امروزه علاقه مندان برای تولید آن اقدام نمایند چرا که تولید آن ارزان و قیمت فروش محصولات تولیدی آن بالا هست . می گویند که بلدرچین 40 تا 50 روزه بالغ می شود و می تواند در سال تا 260 تخم بگذارد و این از لحاظ اقتصادی خیلی با صرفه است .
از آنجایی که بلدرچین جثه کوچکی دارد می تواند تعداد بیشتری از آن را نسبت به دیگر پرندگان در واحد سطح تولید کرد . ناگفته نماند که بلدرچین پرنده ای مقاوم بوده و در مقابل بسیاری از بیماری ها مقاوم هست و نیاز به دارو و واکسیناسیون کمتری دارد . گوشت بلدرچین کم چرب هست و برای کودکان و یا سالخوردگان و افرادی که می خواهند رژیم بگیرند مناسب هست .
تخم بلدرچین کوچک بوده و بین 15 تا 18 گرم وزن دارد ، سفید رنگ با خال های سیاه ، قهوه ای و حتی آبی می باشد . البته علارغم ظاهر زیبای تخم بلدرچین از نظر تغذیه ای تخم مرغ از آن غنی تر و با کیفیت تر هست . تفاوت بلدرچین نر و ماده در پرهای سینه شان هست که پرهای سینه ای نرها به رنگ قرمر مایل به قهوه ای و ماده ها به رنگ خرمائی سوخته ( خاکستری با نقاط سیاه رنگ ) می باشد . بلدرچین ماده بالغ سنگین تر از بلدرچین های نر هست .
وقتی می خواهند تخم های بلدرچین را در دستگاه جوجه کشی قرار دهند با سمباده نرم و یا پارچه های ضخیم آنها را سمباده می زنند و در محلول ضد عفونی قرار می دهند ، شاید پوسته تخم بلدرچین خیلی ضخیم باشد و شاید هم دلیل دیگری داشته باشد .
هر بلدرچین به طور معمول بین 150 تا 200 سانتیمتر برای زندگی نیاز دارد . بلدرچین وقتی به 18 ماهگی رسید برای فروش آماده شده است .